Kamp & Koolhof gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Aankoopmakelaar

Als u een woning gaat bezichtigen dan is de aanwezige makelaar niet úw makelaar. Deze makelaar is ingehuurd door de verkopende partij en zal dus ook de belangen behartigen van de verkoper.

Wanneer u als koper ook graag een professional aan uw zijde wilt, kunt u een Aankoopmakelaar inschakelen. Deze aankoopmakelaar begeleidt u door het hele aankoopproces, zal u ontzorgen en behoeden voor een verkeerde aankoop. 

U kunt dan kiezen voor Kamp & Koolhof makelaars en taxateurs: Zij gaan in de basis geen woning voor u zoeken (dat kunt u zelf immers veel beter (via onze gratis NVM-zoekopdracht), omdat u o.a. meestal zelf heel goed weet waar u wilt wonen en welk gevoel u bij een woning wilt hebben. Nadat u uw droomwoning hebt gevonden, heeft u vaak wél behoefte aan een deskundige die u kan ondersteunen en ontzorgen. 

P.S. Mocht u de zoekopdracht wel geheel aan ons willen uitbesteden, dan is dat natuurlijk mogelijk met maatwerk-advies. 

Wij kunnen u perfect helpen met behulp van het 6-stappenplan:

 

Stap 1: De bezichtiging

Wij maken een afspraak voor de bezichtiging van de door u gekozen woning. We kunnen nu samen de woning kritisch bekijken. De aankoopmakelaar kijkt hierbij onder andere naar de staat van onderhoud van de woning, de aanwezigheid van eventuele (bouwkundige) gebreken en naar eventuele noodzakelijke reparaties of uit te voeren verbouwingen. Hij kan u ook adviseren een bouwkundig rapport te laten opstellen. Natuurlijk is dat niet het enige waar een makelaar naar kijkt. Ook juridische en milieukundige aspecten, financiële gegevens (wat is nu de juiste waarde van de woning) en het (eventuele van toepassing zijnde) aardbevingsdossier, zal door de aankoopmakelaar met u worden besproken inclusief de diverse subsidieregelingen die er vaak zijn. 

 

Stap 2: Onderhandelen

Als u na stap 1 nog steeds van mening bent dat de bezichtigde woning uw droomwoning is, dan wordt het tijd om te starten met de onderhandelingen. Uw aankoopmakelaar zal op basis van alle verzamelde informatie samen met u het (openings)bod gaan bepalen en vervolgens uitbrengen. Dit (openings)bod is o.a. gebaseerd op actuele verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen in de buurt, maar ook de staat van onderhoud, afwerkingsniveau, de locatie etc. Natuurlijk speelt ook de jarenlange ervaring van uw aankoopmakelaar een grote rol (zij werken al meer dan 25 jaar in de Eemsdelta-regio en kennen alle wijken en straten) . Als er een bieding uitgebracht gaat worden, moeten er waarschijnlijk een aantal extra voorwaarden aan worden gekoppeld (bijv. datum overdracht, ontbindende voorwaarden voor het verkrijgen van hypotheek, ontbinden voorwaarde voor een bouwkundige keuring etc.). Alle onderhandelingsstappen worden vanzelfsprekend rustig en duidelijk met u besproken.
 

Stap 3: De koopovereenkomst

Wanneer uw (eind)bod is geaccepteerd, zal de verkopende makelaar de koopovereenkomst opstellen. Deze koopovereenkomst gaat u samen met uw aankoopmakelaar artikel-voor-artikel doornemen. Als alles akkoord en duidelijk is kunt u de koopovereenkomst ondertekenen.

aankoopmakelaar delfzijl

 

Stap 4: De zogenaamde “onzekere” fase

Na het tekenen van de koopovereenkomst gaat u zorgen dat u de financiering (hypotheek) zo spoedig mogelijk voor elkaar krijgt. Uw aankoopmakelaar speelt hier nu even hier geen rol meer, maar kan u uiteraard wel begeleiden en ondersteunen (bijv. via onze financiële partners). Deze 4e fase eindigt met het bereiken van de einddatum van ontbindende voorwaarde financiering (of bijv. ook verkoop eigen woning). Die datum houden wij natuurlijk in de gaten. Daarna is de koop definitief / onherroepelijk.

 

Stap 5: Naar de notaris

Op de dag dat we naar de notaris gaan (voor de officiële overdracht van de nieuwe woning), maakt uw aankoopmakelaar nog een afspraak voor een inspectie van de gekochte woning. We checken dan nog een goed of alles in huis in orde is (of er niet iets kapot is gegaan, is de woning leeg en ontruimd is, noteren van de meterstanden etc.). Daarna gaan we samen naar de notaris voor de aktepassering. Uw aankoopmakelaar zal ook daar dus bij aanwezig zijn (ter ondersteuning en voor eventuele vragen).


Stap 6: Nazorg

Als er na de juridische overdracht onverhoopt (verborgen) gebreken aan het licht komen aan de woning, dan is uw aankoopmakelaar nog steeds voor u bereikbaar. Hij zal u advies geven hoe u ook deze zaken aan kunt pakken.

 

De aankoopmakelaar werkt bij ons op basis van NO-CURE, NO-PAY. Dus als u géén woning via ons makelaarskantoor aankoopt, dan kost het u ook helemaal niets. 

Als u wél een woning aankoopt met behulp één van onze aankoopmakelaars, dan berekenen wij u een aankoopcourtage vanaf € 995,- inclusief 21% B.T.W.

 

nvm aankoopmakelaar in Delfzijl

Maak een afspraak met Kamp & Koolhof Makelaardij

Vul hieronder uw gegevens in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen voor een afspraak. U kunt ook bellen naar 0596 - 612220

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met ons op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

1Hoe veel is ?