Kamp & Koolhof gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Aankoopbegeleiding

Als u een woning gaat bezichtigen dan is de aanwezige makelaar niet úw makelaar. Deze makelaar is ingehuurd door de verkopende partij en zal dus ook de belangen behartigen van deze verkopers.

Wanneer u als koper ook graag een professional aan uw zijde wilt, kunt u een aankopend makelaar inschakelen. Deze makelaar begeleidt u door het hele koopproces en zal u compleet ontzorgen.

U kunt dan kiezen voor Kamp & Koolhof makelaars en taxateurs: Zij gaan geen huis voor u zoeken (dat kunt u zelf immers veel beter omdat u zelf heel goed weet waar u wilt wonen en welk gevoel u bij een huis wilt hebben). Nadat u uw droomhuis hebt gevonden heeft u misschien wel behoefte aan een deskundige die u kan ondersteunen en ontzorgen. Wij kunnen u helpen met behulp van het 6 stappenplan:

 

Stap 1: De tweede bezichtiging

Wij maken een afspraak voor een tweede bezichtiging van het door u gekozen woonhuis. We kunnen nu samen de woning kritisch bekijken. De makelaar kijkt hierbij onder andere naar het onderhoud van de woning, de aanwezigheid van eventuele gebreken en naar eventuele noodzakelijke reparaties of uit te voeren verbouwingen. Hij kan u ook adviseren een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek. Natuurlijk is dat niet het enige waar een makelaar naar kijkt. Ook juridische aspecten, financiële gegevens en het hele aardbevingsdossier zal door de makelaar met u worden besproken.

 

Stap 2: Onderhandelen

Als u na stap 1 nog steeds van mening bent dat het bekeken huis uw droomhuis is dan wordt het tijd om te starten met de onderhandelingen. Uw makelaar zal op basis van alle verzamelde informatie samen met u het openingsbod gaan bepalen en uitbrengen. Dit openingsbod is o.a. gebaseerd op actuele verkoopprijzen van andere huizen in de buurt. Natuurlijk speelt ook de jarenlange ervaring van uw makelaar een grote rol (hij werk al meer dan 25 jaar in de Eemsdelta-regio en kent alle wijken en straten) . Als er een bieding uitgebracht gaat worden moeten er waarschijnlijk een aantal extra voorwaarden worden gekoppeld (datum overdracht, ontbindende voorwaarden voor het verkrijgen van hypotheek, ontbinden voorwaarde voor een bouwkundige keuring etc). Alle onderhandelingsstappen worden vanzelfsprekend met u besproken.
 

Stap 3: De koopovereenkomst:

Wanneer uw eindbod is geaccepteerd (onderhandelingen kunnen 1 dag duren maar soms ook wel 2 weken) zal de verkopende makelaar de koopovereenkomst opstellen. Deze overeenkomst zult u samen met de uw makelaar artikel voor artikel doornemen. Als alles akkoord is kunt u de overeenkomst uiteindelijk samen met uw aankoopmakelaar ondertekenen.

aankoopmakelaar delfzijl

 

Stap 4: De zogenaamde “onzekere” fase

Na het tekenen van de koopovereenkomst gaat u zorgen dat u de financiering zo spoedig mogelijk voor elkaar maakt. Uw makelaar speelt hier geen rol meer, maar kan u uiteraard wel begeleiden en ondersteunen. De onzekere fase eindigt met het bereiken van de einddatum van ontbindende voorwaarde financiering (of verkoop eigen woning). Die datum houden wij natuurlijk in de gaten. Daarna is de koop definitief en is het huis echt aan u verkocht.

 

Stap 5: Naar de notaris

Op de dag dat we naar de notaris gaan (voor de officiële overdracht van het huis) maakt uw makelaar nog een afspraak voor een inspectie van het gekochte huis. We checken dan nog 1x of alles in huis in orde is (of er niet iets kapot is gegaan en of het huis helemaal leeg en ontruimd is).
Daarna rijden we samen door naar de aktepassering bij de notaris. Uw makelaar zal daar dus nog bij aanwezig zijn (ter ondersteuning).


Stap 6: Nazorg

Als er na de juridische overdracht nog gebreken aan het licht komen in het huis dan is uw makelaar nog steeds voor u bereikbaar. Hij zal u advies geven hoe de zaken daarna aan te pakken (denk aan verborgen gebreken).
Een aankoopmakelaar werkt bij ons op basis van NO-CURE, NO-PAY. Kortom: Als u niets koopt, kost het ook niets. Als u wel iets aankoopt met behulp van onze  aankoopmakelaar, rekent hij daar een provisie voor van € 995,-- (incl. BTW).
 

nvm aankoopmakelaar in Delfzijl

Maak een afspraak met Kamp & Koolhof Makelaardij

Vul hieronder uw gegevens in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen voor een afspraak. U kunt ook bellen naar 0596 - 612220

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met ons op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

1Hoe veel is ?