Kamp & Koolhof gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid en Privacybeleid vinden.

Woning verhuren

Kamp & Koolhof makelaars en taxateurs is al jarenlang de belangrijkste speler in de gemeente Eemsdelta op het gebied van verhuur van woningen. Wij bemiddelen voor particuliere opdrachtgevers en grotere beleggers inmiddels ca. 200 woningen / appartementen / studio’s. Bij ons makelaarskantoor bent u dus ook aan het juiste adres als u uw woning snel en zonder zorgen wilt verhuren (en tegen een goede, marktconforme huurpijs).

Onze verhuurdiensten beperken zich echter niet alleen tot het vinden van een passende huurder: Naast ons standaard pakket bieden wij 2 aanvullende pakketten aan, waarin wij u ontzorgen met betrekking tot de verhuur van uw woning. 

          

Standaard pakket (verhuur)

Het standaard pakket bestaat uit 5 werkzaamheden:

1. Het vinden van een geschikte huurder

Wij zorgen ervoor dat uw woning zorgvuldig en professioneel onder de aandacht wordt gebracht. Wij gebruiken hiervoor o.a. onze website, actieve promotie via sociale media en plaatsing op de huurpagina van Funda.                                                 

2. Screenen van de potentiële huurder(s)

Voorafgaand aan het tekenen van de huurovereenkomst, volgt een uitgebreide screening van de potentiële huurder(s).

Kamp & Koolhof werkt met de Checklist Veilige Verhuur. Indien een huurder een woning wil huren via ons makelaarskantoor, dan weet u dat deze huurder uitgebreid gescreend gaat worden voordat er een huurcontract getekend gaat worden (uiteraard conform de AVG richtlijnen).

U moet dan denken aan een een identiteitscontrole, maar ook een check van: Inkomensgegevens, (eventuele) werkgeversverklaring, bankrekening en tenaamstelling etc. Voorts het aanleveren van een verhuurdersverklaring (indien aanwezig), check sociale media alsmede een kredietcheck bij de daartoe beschikbare registers c.q. externe partijen.

U wilt uiteraard alleen verhuren aan huurders die integriteit hoog in het vaandel hebben staan (betrouwbaar, eerlijk, houden aan algemeen aanvaardbare normen en waarden).

Kamp & Koolhof ondersteunt uiteraard dit streven naar integriteit van huurders. Indien wij wij signalen ontvangen van bijv. criminele activiteiten, dan zal deze kennis worden gedeeld met de politie of met Meld Misdaad Anoniem.

Wanneer wij vinden dat dit een geschikte kandidaat is voor uw woning, dan zullen wij deze huurder aan u voorleggen. U heeft als verhuurder altijd het laatste woord.

3. Opstellen huurovereenkomst

Zodra de huurovereenkomst is gesloten en de benodigde stukken compleet zijn, zullen wij een huurovereenkomst opstellen volgens de landelijke richtlijnen, middels het nieuwste model huurovereenkomst van de NVM.

Deze wordt vervolgens door beide partijen in tweevoud getekend, waarna de partijen ieder een origineel exemplaar ontvangen en een 'lijst kleine gebreken' waarin te lezen is wie verantwoordelijk is voor schades en gebreken die mogelijk kunnen ontstaan tijdens de verhuur van uw woning. 

4. Inspectie en overdracht sleutels (aanvang huurovereenkomst)

Na ontvangst van de 1e maand huur en de waarborgsom, zal de sleuteloverdracht en de opleveringsinspectie plaatsvinden. Er wordt een inspectierapport opgesteld waarin o.a. wordt vermeld: De staat van het gehuurde, de actuele meterstanden, ontvangen sleutels en eventuele overige afspraken. Dit alles tezamen met een uitgebreide fotoreportage ten tijde van de oplevering van de woning. 

5. Eindinspectie (opzeggen huurovereenkomst)

Wanneer de huurovereenkomst wordt opgezegd zal er een eindinspectie plaatsvinden. Hierbij wordt een eindinspectie rapport opgesteld, waarin wederom de staat van het gehuurde en de actuele meterstanden op zullen worden opgenomen alsmede de ontvangen sleutels.  Dit alles tezamen met een uitgebreide fotoreportage ten tijde van de (eind)oplevering van de woning.

Verhuurcourtage: vanaf € 750,- (inclusief 21% B.T.W.)

huis verhuren Delfzijl

 

Naast het standaard pakket bieden wij als eerder beschreven ook nog 2 aanvullende pakketten aan. Met deze beide pakketten ontzorgen wij u compleet met betrekking tot de verhuur van uw woning. 

Aanvullend pakket 1 (beheer)

Dit 1e aanvullend pakket bestaat uit 5 werkzaamheden:

1. Betaling van de huur
Kamp & Koolhof heeft de actieve controle dat de maandelijkse huur wordt voldaan door de huurder. Daar waar nodig ondernemen zij adequaat actie richting huurder.

2. Opvangen van klachten
Wanneer er klachten zijn zullen deze door Kamp & Koolhof worden opgevangen. Zij zullen vervolgens contact opnemen met de verhuurder en waar nodig zorgen dat het probleem opgelost wordt. Hiervoor werken wij met vaste en betrouwbare vakmensen. Ook zorgen wij voor de betaling (dit gaat altijd in vooroverleg met de verhuurder). 

3. Huurafrekening voor de verhuurder
De verhuurder heeft de keuze om per kwartaal of per maand een huurafrekening te krijgen. Kamp & Koolhof zal de ontvangen huur (minus beheersfee en eventuele gemaakte kosten voor reparaties en/of onderhoud) aan u overmaken. U ontvangt hiervan altijd een afrekening op schrift.

4. Regelen huurverhoging
In het voorjaar zal er overleg zijn over een (eventuele) huurverhoging per 01 juli van dat jaar (voor woningen/appartementen). Dit zal door Kamp & Koolhof vervolgens worden doorgegeven aan de zittende huurder.

5. Begeleiden van (incasso)procedures
Mochten er toch problemen ontstaan rondom de verhuur van de woning (geen betaling huur, klachten omtrent de bewoning etc. ), dan zullen wij de verhuurder adviseren/begeleiden over de te voeren procedures.

Beheersfee: 6% (EXclusief 21% B.T.W.) van de huursom

 

Aanvullend pakket 2 (toezicht)

Hoe eerder misbruik van een huurwoning wordt herkend,  hoe sneller er stappen gezet kunnen worden. In de huurovereenkomst wordt een clausule opgenomen met betrekking tot de periodieke (interne en externe) controles van de gehuurde woning.

Kamp & Koolhof gaat met dit 2e aanvullend pakket deze periodieke controles voor u uitvoeren, elke 4 maand. U ontvangt na de uitgevoerde inspectie een schriftelijk verslag met de bevindingen hiervan.

Wij berekenen u hiervoor € 65,- (inclusief 21% B.T.W.) per inspectie

Wilt u meer weten over onze verhuurdiensten, neem dan contact met ons op via verhuur@kampenkoolhof of 0596-612220.

Maak een afspraak met Kamp & Koolhof Makelaardij

Vul hieronder uw gegevens in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen voor een afspraak. U kunt ook bellen naar 0596 - 612220

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met ons op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

1Hoe veel is ?